Wat is een passe-partout?

Een passe-partout is een kartonnen omranding, die om het ingelijste werk wordt gelegd en de ruimte tussen de kader en het werk vult. De voordelen van een passe-partout is bescherming tegen beschadigen, om het werk meer body te geven of om een standaard maat te kunnen gebruiken voor een incourante afmetingen van een werk. Daarnaast biedt het ook de mogelijk om met meerdere uitsneden te werken zodat er in een fotokader enkele foto’s kunnen worden geplaatst.

De uitgesneden opening in de passe-partout is het zichtbare deel van het beeld. De meest gangmare uitsnede is rechthoekig of vierkant. De binnenranden van het karton worden schuin afgesneden. Dit zorgt ervoor dat er diepte gecreëerd wordt, daarnaast voorkomt dit schaduwen op het kunstwerk.

Een passe-partout is de beste oplossing om een kader passend te maken met een foto zonder iets aan de kader te moeten wijzigen. Wij rekenen altijd om  een rand van 2,5 cm rond de foto of het werk te houden.

Elke passe-partoutkarton uit onze, ruime, collectie is zuurvrij. Wat wilt zeggen dat het karton bestand is tegen vervagen en verkleuren. Wij bieden een uitgebreide keuze aan diktes en kleuren, met verschillende kleuren kern.